יולי 2021
15/7/21
יו"ר ועדת חוץ ובטחון רם בן ברק ושגרירת העוטף ח"כ נירה שפק הגיעו לביקור חשוב בו הצגנו את האתגרים והמספרים לאחר שומר החומות. כולי תקווה שדברי התמיכה יהפכו לפעולות. המסר שלנו הוא שאשכול היא מועצה אחת, ולכן נדרש מיגון והכרת כל היישובים תחת יישובי עוטף עזה. נמשיך צדק לרדוף.
הצגנו היום את מערך הטיפול בפסולת החקלאית בכנס מגדלי העגבניות השנתי אצלנו במועצה.
לצד הבשורה והתקווה לתת מענה הולם לחקלאים, יש בקרבנו עבריינים "ששורפים" לנו את הבריאות. דעו לכן לא לעולם חוסן, נרדוף ונתפוס.
פשיעה חקלאית- השבוע הציגו נציגי המשטרה ומגב לחברי הוועדה החקלאית של המועצה את נתוני הפשיעה והפעולות הרבות שנעשות במרחב. בימים אלו נעשית עבודת מטה במשטרה על מנת להגביר את המענים לתושבי אשכול. אני מודה לכוחות בשטח וקורא לתושבים להתנדב בצוותי המתמיד האזוריים.
שבת שלום
דודי
29/7/21
התקיימה השבוע פגישה עם ראש הממשלה בה מילאתי את מקומו של ראש המועצה.
הפגישה עסקה בעדכון בנושאי ביטחון, קורונה וסוגיות מהותיות להמשך חיזוק העוטף בכלל והמועצה בפרט.
הנושאים שהעלתי בפני ראש הממשלה:
- הרפורמה בחקלאות והמשמעויות הדרמטיות במידה והיא לא תעשה בצורה נכונה.
- מיגון היישובים מעבר לקו 7 ק"מ והשפעה על צמיחתם של יישובים אלו.
- תקצוב המשך הרחבת 232 עד צומת סעד.
- הגדלת התמיכה והרחבת השירותים של מרכזי החוסן.
מאבק חקלאים- אני גאה לקחת חלק במאבק! הבוקר עמדו כתף אל כתף חקלאי העוטף מכלל הענפים. כוחנו באחדותנו! חקלאות איתנה זהו אינטרס עליון של המדינה כולה ובפרט בגבולות המדינה.
השתתפתי בכנס של אגרוטק בשער הנגב. יש לנו עבודה רבה על מנת לצמצם את הפערים בתחום ולהוות כח עולה ומוביל בשיתוף פעולה אזורי, ולהיות שחקן מרכזי כפי שאנו היום בחקלאות המסורתית.
ביקרתי בהפנינג לכוחות הבטחון בהובלת הנוער המוכשר שלנו. מאות ילדים עברו בין התחנות של כוחות הבטחון וההצלה במועצה ונהנו.
שבת שלום!
דודי