30 יולי 2020 / ט' אב תש"ף
שלום לכולם,
אשכול מנצחת את הקורונה
כבר שבועיים ברציפות שלשמחתנו אין חולים מאובחנים חדשים בקרב תושבי אשכול ומרבית החולים החלימו וחזרו לשגרת חייהם. כרגע יש חולה אחד בלבד באשכול, בקיבוץ בארי ומצבו בינוני. אנו עוקבים אחר מצבו ומייחלים כולנו להחלמתו המהירה. מספר המבודדים במועצה עומד על 75 ואתמול סגרנו בהחלטה משותפת עם הישובים שלושה מעונות יום עקב אנשי צוות המתגוררים מחוץ למועצה שאובחנו מאומתים או שבאו במגע ישיר עם חולים: בצאלים, בשלומית ובבני נצרים. האירועים טופלו באחריות ובמקצועיות רבה על ידי חברי הצח״י והנהלות הישובים בשיתוף מלא עם המועצה. אנו מאחלים החלמה מהירה לאנשי הצוות, אורך רוח וחיזוק למבודדים. בשורות טובות לכולם.
המשימה: מועצה ירוקה
אני מברך על המינוי של פרופ' גמזו כפרוייקטור הלאומי לנגיף הקורונה ועל היוזמה שהוא מוביל להעברת סמכויות לרשויות בהתמודדות עם הנגיף. תובנה שאנו ממתינים לה מספר חודשים. לפי התוכנית של גמזו, הרשויות המקומיות ינוהלו לפי רמזור – 'ירוקות', 'כתומות' ו'אדומות'. ככל שרשות תוגדר ירוקה - כך היא תקבל סמכויות רבות יותר לניהול שגרת החיים בצל הקורונה. המשימה שלנו היא להיות רשות ירוקה ולשם כך נדרש שיתוף הפעולה של כולנו בהקפדה על הכללים: עטיית מסיכות, ריחוק פיזי, היגיינה והקפדה מלאה על כללי הבידוד. כולנו נרוויח מכך. בשבוע הבא אנו יוצאים לדרך עם 'סיירת הקורונה' של אשכול לפעילות הסברתית וחיזוק התנהגות מוגנת במוקדים מרכזיים במועצה בשיתוף בני הנוער שלנו. ותכירו את הסלוגן שלנו:
זכרון וצמיחה
בימים אלה אנו מציינים 15 שנה לפינוי גוש קטיף. הכאב שנושאים המפונים עדיין בועט אך הוא לא עצר מבעדם להתחיל שליחות חדשה. להפריח את השממה במשולש הגבולות עם הקמת שני ישובים לתפארת, שוקקי חיים, תורה ורוח. באהבה גדולה קלטה אשכול את המפונים וזכתה לצמוח ולפרוח איתם, תושבים איכותיים, ערכיים ותורמים. אוהבי אדם ואדמה.
בימים אלה נפתח למבקרים המגדל להנצחת ישובי גוש קטיף סמוך לכיסופים. את המגדל הקימה קק"ל והוא נישא לגובה 15 מטר, כשבראשו מרפסת תצפית המשקיפה לעבר מקום ישובי גוש קטיף בעבר. אני מזמין את הציבור להגיע למקום, לטפס על המגדל ולהשקיף על הנוף הפנורמי של הנגב המערבי ומקום יישובי גוש קטיף לשעבר. להתייחד עם זכרון הישובים שפונו וללמוד על ההיסטוריה של האזור. את הכאב לא נוכל לרפא. אך נוכל להקל על ידי המשך הפריחה והזכרון
חדר האוכל בקריית החינוך
כפי שעדכנתי, בתהליך משותף עם ועד ההורים והנהלת 'שחר אשכול' בחנו מחדש את מיקום חדר האוכל המתוכנן בקריית החינוך והגענו להסכמה משותפת על בחינת 2 חלופות נוספות, שתיהן באזור אולם סביון. לאחר בחינת החלופות על ידי האדריכלים ומכלול היתרונות והחסרונות, נותרה חלופה אחת רלוונטית שעונה על כל הקריטריונים שהוגדרו. זו החלופה המועדפת והמוסכמת על ידי המועצה, בית הספר וההורים. לעיונכם, מצגת מסכמת של כל החלופות, היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. החלופה המועדפת היא מספר 3 או C בשרטוט. במידה שלמישהו יש הערות על החלופה, ניתן להעבירן עד מוצ"ש הבא, ה-8.8. לעיון במצגת ופירוט כתובת המייל להערות: https://bit.ly/39FSJ1H תודה לועד ההורים על שיתוף הפעולה ואיחולי המשך חופשה נעימה, לתלמידים ולצוותי החינוך.
לפרגן זה פה
קייטנות הקיץ שלנו הגיעו לסיומן ובשבוע הבא יסתיים בית הספר של החופש הגדול. למרות ועל אף האתגרים בדרך עקב הנחיות הקורונה המשתנות, צוותי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי הצליחו בנחישות וביצירתיות רבה לקיים פעילויות איכותיות, מעשירות ועוטפות. השנה מרכז קהילתי אשכול בנה מודל חדש לקייטנות לפי תחומים – אמנות, מדיה, ספורט ונגרות. בנוסף התקיימו סדנאות הכשרה לנוער, כמו: אפיה, ספרות, צילום ברחפנים, מקרמה ועוד. כל הפעילויות והתכנים הועברו בהדרכת כוחות מקומיים משלנו. קיבלנו מכם פידבקים נהדרים אשר חשובים לנו להמשך הדרך. אני מודה לאלכסנדרה קופץ' על הובלת בית הספר של החופש הגדול ולצוות מרכז קהילתי 'זה פה'. זכינו באנשי מקצוע נהדרים, איכותיים, מסורים ופורצי דרך והם כולם משלנו! יש לנו במה להתגאות!
תוכנית פל"ח מועצתית - השלב הבא
במסגרת קידום תוכנית הפל"ח המועצתית התקיימו השבוע סבבי ההסברה במושבי המועצה שימשכו גם שבוע הבא. המשך איסוף הנתונים יתבצע באמצעות שאלון המיועד לכל תושבי המושבים בעלי נחלות. השאלון מתייחס הן לבעלי יזמויות ועסקים פעילים כיום והן לאלו המעוניינים להקים עסק בעתיד (שאינו פעילות חקלאית). על מנת לקדם את התהליך דרוש שיתוף הפעולה שלכם במענה על השאלון. התוכנית היא עבורכם ובעזרתה ניתן יהיה לקיים פעילות עסקית מוסדרת לטווח הארוך, לכן הקול שלכם חשוב! למענה על השאלון לחצו על הקישור: https://forms.gle/8Jqe1dzJvQVxuxfp7
מנפלאות אשכול
המקטע האחרון והיפיפה של דרך הבשור יפתח רשמית ממש בקרוב למטיילים. נותרו עוד מספר השלמות - אך כבר עכשיו הדרך זמינה ונגישה לכל סוגי הרכב מתל גמה ועד חניון רעים, וכן עד מתחם בארי.
רשות הניקוז סיימה בשבוע שעבר את העבודות על המקטע הצפוני והאחרון של דרך הבשור שמתחיל בתל ג'מה, חוצה את נחל גרר ומסתיים בחיבור של נחל הבשור עם נחל שערתא. בהמשך, קק"ל משלימה בימים אלה את הדרך לאורכו של השערתא עד למתחם בארי.
עם סיום הפרוייקט - השלימה מינהלת הבשור את ה"חזון" להשלמת כל דרך הבשור החל מצאלים, מתחם המאגרים והגשרים דרך פארק אשכול, יער המילואים, מאגר נירים, ועד תל ג'מה, הגרר, השערתא ומתחם בארי.
תודה לשותפינו המצוינים במנהלת הבשור לחלום ולביצוע של הפרויקט המופלא: רשות ניקוז ונחלים שקמה בשור, קק״ל, רשות הטבע והגנים, המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, רשות העתיקות - לגעת בעבר, מקורות ועוד רבים וטובים...
שבת שלום
גדי ירקוני