שלום לכולם,

הקורונה עדיין כאן

למרות המגמה החיובית של ירידה בתחלואה באשכול וברחבי הארץ, הקורנה עדיין כאן ואסור לנו להיכנס לשאננות. אחרי שבתחילת השבוע עמדנו על 0 (!) חולים באשכול, תוך יומיים עודכנו על 7 חולים מאובחנים חדשים: 4 בני משפחה אחת מכיסופים, 2 בנות משפחה אחת מבארי ו-1 בנווה. מספר החולים המעודכן באשכול עומד כעת על 7 ואנו מאחלים להם רפואה שלמה.

אנו ניצבים לקראת כניסה לשלב השני בהקלות על הסגר, עם חידוש הלימודים בבתי הספר לכיתות א'-ד' ופתיחת חלק מבתי העסק. זהו שלב קריטי עבור כולנו ועליינו לנקוט באחריות ובזהירות כדי למנוע שרשראות הדבקה, בידודים המוניים והשבתה של מסגרות החינוך. צוותי החינוך היקרים שלנו, כדרכם, גילו אחריות ונענו לקריאה ללכת להיבדק לקראת חידוש הלימודים ועל כך אני מודה להם מאוד. אנו נפעל ככל שבידנו לשמור על מוגנות בריאותית ומניעת הדבקות במסגרות החינוך וקורא לשיתוף הפעולה של כולם. כבדו והקפידו על ההנחיות בישובים, בפעילויות ובמפגשים אחר הצהריים, כדי שנוכל להנות כולנו מחזרה לשגרה.     

החינוך בראש

אנו מלאי ציפייה והתרגשות לקראת חזרתם של תלמידי כיתות א׳-ד׳ לבתי הספר ביום ראשון הקרוב, במתווה מלא, של חמישה ימי לימוד. ראשית, אני מודה לשותפים היקרים, מנהלות בתי הספר וצוותי החינוך, שמיד אמרו כן והתגייסו להתארגנות למתווה המאתגר אך האפשרי של 5 ימי לימוד מלאים, תוך שמירה על קפסולות. גם בגני הילדים אנו מפעילים מתווה לימודים מלא של 6 ימי לימוד, בעוד שבמרבית הארץ מלמדים 5 ימים. אשכול שמה את החינוך בראש סדר העדיפויות וזהו התחום האחרון בו נחסוך במשאבים.

אחרי תקופה מאתגרת וממושכת של למידה בזום וריחוק פיזי מצוותי החינוך והחברים, ראינו חשיבות עליונה לעשות ככל הניתן כדי לקיים שבוע לימודים מלא במסגרת הבית ספרית העוטפת. תלמידי כיתות ה'-יב' ימשיכו בלמידה מרחוק ובמרכזי הלמידה והחינוך החברתי שאנו נערכים להפעיל בישובים.

אנו שבים לשגרת "לימודים בצל קורונה" בזהירות ובאחריות. ברור לנו כי אנו עומדים שוב בפני אתגר, אך אני בטוח שנצלח זאת יחדיו, בשיתוף פעולה, כפי שהוכחנו יחד לאורך כל תקופת הקורונה. תודה לצוותי החינוך על פעילותם המקצועית והמסורה בתקופת הלמידה המקוונת ומגלים שוב ושוב גמישות ויצירתיות אל מול השינויים. להנהלות היישובים ורכזי החינוך, לקהילות, ולכם, ההורים. יחד נשמור על אשכול בריאה וחזקה.  

חיזוק הלמידה המקוונת

בשבועות האחרונים פעלנו באינטנסיביות להגיש קולות קוראים של מפעל הפיס ושל משרד החינוך שהציעו רכישת ציוד דיגיטלי הכולל: מחשבים ניידים ונייחים, טאבלטים ומקרנים על ידי הרשות לצורכי חיזוק הלמידה המקוונת. התנאי להגשה היה התחייבות להשתתפות של המועצה. לשמחתנו, עמדנו בתנאים בשני קולות הקוראים ובתקופה הקרובה נקבל לידנו כ-600 אמצעים דיגיטליים חדשים. חלק מהם יועברו לחיזוק התשתיות הדיגיטליות במוסדות החינוך, לצוותי החינוך ולשימוש התלמידים בבתי הספר וכ-300 מחשבים יחולקו לתלמידי כיתות ה'-יב' לשימוש ביתי בימי הלמידה המקוונת במסגרת פרויקט השאלה. בסיום השימוש, המחשבים יועברו הלאה, עבור צרכים אחרים בקהילת אשכול. בנוסף המועצה תעמיד מחשבים לטובת מרכזי הלמידה בישובים. את המחשבים נקבל לידנו כבר בימים הקרובים ונחל בחלוקה לפי הקריטריונים שנקבעו בקול הקורא ושל מנהלי בתי הספר. תודה לאגף החינוך ומחלקת המחשוב במועצה על הובלת הפרויקט לקידום התשתית המקוונת לילדי אשכול. 

אוכלוסיית הזהב

שנה שניה ברציפות שאנו מציינים בנובמבר את חודש האזרח הותיק, חודש שלם המוקדש לאוכלוסייה הוותיקה שלנו. אשכול פועלת כל העת לפתח שירותים ופרוייקטים לגיל השלישי וציון חודש האזרח הוותיק הוא חלק ממכלול של פעילויות. האגף לשירותים חברתיים, מרכז קהילתי 'זה פה' ו'מעברים' חברו יחד לייצר תכנית גדושת פעילויות, הטבות בבתי עסק במועצה ואפילו עיתון מיוחד במחווה לעיתון 'דבר' של פעם שכבר בדרכו לתיבות הדואר של הוותיקים. בנסיבות התקופה, האירועים מתקיימים ב'זום'. אנו מודעים שלחלק מהוותיקים יש קושי להתחבר ולכן, האגף לשירותים חברתיים יצא במבצע משותף עם חניכי מכינת סופה להדרכה בשימוש ב'זום'. ותיקים המעוניינים בסיוע מוזמנים לפנות למוקד המועצה ואנו קוראים גם לבנות ולבנים, לנכדות ולנכדים, להתגייס כדי לעודד ולסייע לוותיקים בשימוש ב'זום' וכך נבטיח יחד שכמה שיותר וותיקים יוכלו להנות מאירועי החודש המיועדים במיוחד עבורם.

לתוכנית חודש האזרח הותיק:

https://www.ze-po.com/%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%9D

לרשימת ההטבות והנחות לוותיקים במהלך החודש מבתי העסק במועצה:

 https://online.fliphtml5.com/eqvd/bcql/#p=1

בילוי נעים!

 

המשך הפיתוח

אירחנו אתמול באשכול את שר ההתיישבות, צחי הנגבי יחד עם מנכ״ל החטיבה להתיישבות, צביקי בר חי. החטיבה להתיישבות, הנמצאת היום תחת משרד ההתיישבות, אחראית לביצוע פיתוח התשתיות האינטנסיבי בישובי המועצה אחרי ׳צוק איתן׳. זו היתה הזדמנות להציג לשר, רגע לפני אישור התוכנית הממשלתית החדשה לחיזוק עוטף עזה, את תרומת הפיתוח ובעיקר את חשיבות ההמשכיות שלה. מעבר לפיתוח בישובים, העלינו גם את נושא המים, הכפלת מי השפדן והמשך הרחבת כביש 232. היה מפגש מצויין וזכינו לרוח גבית. בכל הקשור לפיתוח עוטף עזה, אין עניין של 'ימין' או 'שמאל'. הממשלה השקיעה רבות בשנים האחרונות בפיתוח יישובינו וישנו קונצנזוס בממשלה על חשיבות המשך הפיתוח.

צמיחה מתוך משבר

אתמול ציינו חצי יובל לרצח ראש הממשלה יצחק רבין. רצח שיצר שבר עמוק בחברה הישראלית שאיתו אנו מתמודדים עד היום. משבר הקורונה, שהגיע על רקע של מחלוקות פוליטיות עמוקות, הציפו את השסעים והפילוג בחברה הישראלית. שעת משבר, בה צף החולי, היא הזדמנות להבראה וצמיחה.

בתיכון ׳נופי הבשור׳ בחרו להקדיש את יום הזכרון לעיסוק במשבר כהזדמנות ובחרו בשלוש דמויות בקהילת אשכול שעברו משבר קשה וצמחו ממנו.

אדם ברדיצ’בסקי (ניר יצחק) שאיבד את רגלו בתאונת מעבורת וכיום הוא אלוף ישראל בטניס ואף השתתף באולימפיאדת ריו. ארז דינר (סופה) שאיבד את בנו כפיר בתאונה בכביש 232 ומאז פועל למען הקהילה, באכיפה על הכביש, הקמת בית כנסת בישוב וטיפול בנוער בסיכון. וגם אני, שאחרי השיקום מהפציעה הקשה ב'צוק איתן' בחרתי להתמודד על ראשות המועצה ולהקדיש עצמי למען הבית שלי, אשכול, ולהפוך אותו למקום טוב יותר.

אני מזמין אתכם להקדיש מספר דקות לצפיה בטקס המיוחד שאני גאה שלקחתי בו חלק. אני מאחל לכולנו, שנדע תמיד לצמוח מתוך משבר.

https://bit.ly/34JoRkt

שבת שלום

גדי

gadi@erc.org.il