ברכת הדרך

5300 ילדי אשכול יפתחו את שנת הלימודים תש"ף – בגני הילדים, מעונות היום, בתי הספר היסודיים והעל יסודיים בכל מסגרות החינוך במועצה. השנה נפתחת בסימן שינוי היסטורי באשכול של 'הסרת גדרות' תרתי משמע. ילדי הקיבוצים והמושבים בגיל היסודי ילמדו מעתה בבתי ספר משותפים בקריית חינוך אחת שגדר היקפית אחת לה. קריית החינוך יפה, חדישה, צבעונית ומאובזרת ובכל זאת, זהו לא תפקידה המרכזי. תפקידה המרכזי יתקיים בתוך כיתות הלימוד על ידי צוותי החינוך. אנחנו בוטחים ומאמינים בצוותי החינוך המשובחים שלנו שיוצאים למסע חדש, מאתגר ומרגש, עם ברכת הדרך של כולנו. אני מאחל לכל צוותי החינוך באשכול, עובדי המנהלה, התחזוקה, השומרים, להורים וכמובן לילדי אשכול המקסימים – שנת לימודים משמעותית מהנה ומוצלחת.

 

 

 

אירוע שיא

סגרנו אתמול קיץ עשיר וגדוש באירועים ופעילויות עם אירוע שיא מושלם. תושבים רבים מכל הגילאים, הורים עם ילדים ותינוקות, בני נוער, סבים וסבתות וגם ידידים מבחוץ, הגיעו לחגוג יחד את סיום הקיץ ב׳חוצות אשכול׳ המסורתי. רחבת המועצה התמלאה בדוכני יוצרים ומעצבים מאשכול, הפעלות של חוגים והעשרה, דוכני מזון ועל הבמה המרכזית – להקת 'איה אשכול' על שם איה מלאכי ז"ל ומרגי אהוב הצעירים. היה אירוע קהילתי נהדר ואני רוצה להודות לשותפים במועצה – צוות המרכז הקהילתי, אגף הבטחון, אגף רישוי עסקים, הנדסה ועוד שעבדו יחד במרץ רב לארגון האירוע כדי שיהיה יפה, מהנה וללא רבב

 

תקצוב כביש 232

נפגשתי השבוע עם שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ' בנושא כביש 232. מבחינת משרד התחבורה, התפיסה היא שיש להעמיד תקציב אשר יקיף את הרחבת כל הכביש (עד סעד) ולא לתקצוב מקטעים שיכולים להיעצר בהיעדר תקציב כולל לכל הכביש. לפי השר, התקציב שנותר ישמר ולאחר הבחירות יעשו מהלכים למציאת תוספת תקציבית גדולה יותר שתאפשר את ההרחבה, עד סעד. ניתנה אמירה חד משמעית על רצון, נכונות וכוונה לקדם את הכביש. אנחנו עוקבים באדיקות אחר הדברים ופועלים באפיקים נוספים לקידום סוגיית הכביש. אעדכן

 

מערך חדש

פרסמנו השבוע את חוברת החוגים והפנאי העשירה לשנת 2019-2020. החוברת יצאה מאוחר משרצינו וזאת בשל המערך החדש של החינוך הבלתי פורמאלי, שכולל היצע רחב ומגוון יותר משולב בתוך קריית החינוך החדשה. זהו מערך שלא היה עד כה באשכול וחייב התארגנות יסודית דקדקנית. מחשבה רבה הושקעה כדי לייצר מרחב חינוך קהילתי משלים בין החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי בתוך הקרייה. את התהליך הוביל המרכז הקהילתי בשיתוף נציגי ציבור ובעלי תפקידים. התוצאה: תוכנית מועדונים, צהרונים והזנה בתוך קריית החינוך, צוות חינוך חברתי מקצועי ויותר חוגים חדשים ומעניינים לילדים. התלמידים יוכלו לבחור האם ללכת למסגרת החינוך החברתי בישוב שלהם, או להמשיך בצורה חלקית או מלאה במסגרת החינוך החברתי בקרית החינוך הקהילתית. שתהיה שנה מוצלחת לכולם.

 

שבת שלום

גדי ירקוני