שלום לכולם,
 

חוזקה נשית

כבוד גדול היה לי לעמוד על במה אחת לצדן של קבוצת הנשים הזאת – איב אייזקסון (שדה ניצן), ד״ר שושן הרן (בארי) ושוש מגן (תלמי אליהו), שנבחרו לקבל את אות ׳יקירת אשכול׳ השנה על עשיה משמעותית ופורצת דרך בקהילתנו ובכלל. יחד איתן היו על הבמה – ענת חן (יועצת ראש המועצה לקידום מעמד האשה) והילה קטרי (מנהלת יחידת ההתנדבות במועצה) שארגנו את הערב הנפלא ויזמו לפני שנה את רעיון הענקת אותות ההוקרה לנשים מובילות באשכול, רעיון שהפך למסורת.

אשכול היא מועצה של חוזקה נשית. יש לנו רוב נשי בניהול אגפי ומחלקות המועצה, יש לנו נשים בנקודות מפתח והובלה בתוך הקהילה ובתחומי עשייה מרכזיים, יש לנו פורום נשים פעיל ונמרץ והשנה – ייצוג הנשים במליאה גדל משמעותית, בין היתר הודות לפעילות עידוד של ענת ופורום הנשים שלנו בשנים האחרונות.

אני מקווה שנזכה לראות יותר נשים בעמדות מפתח בשולחנות הדיונים בממשלתנו ואז אולי המציאות האזורית הסטטית תשתנה לטובה יותר.

 

 

יקיר אשכול

לצד אירוע הוקרת נשים פורצות דרך בקהילה שלנו באירוע יום האשה, אנו ממשיכים במסורת מרגשת  ממשיכים במסורת המרגשת דומה אבל קצת אחרת – הוקרת תושבי אשכול על פעילות ציבורית מתמשכת ועל תרומה רבת שנים לקהילת אשכול. בשנה שעברה הוענק האות לרב אליעזר סוויסה ממבטחים. אני מזמין אותכם להיות שותפים ולחבק חזרה את האנשים שנותנים מעצמם במשך שנים לקהילה ומהווים דוגמה ומופת לכולנו. האות יוענק באירוע יום העצמאות במועצה (9.5.). מצורף קישור לטופס מילוי המלצה: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfkq18bGNsYJDahOj…/viewform

 

אובדן אמיתי

הוכתי בצער ובתדהמה כמו רבים נוספים עם מותה בטרם עת של ניקי גוטמן, כתבת העיתון 'ישראל היום' בדרום. ניקי סיקרה את אזורנו בחריצות, במסירות וברגישות יוצאת דופן ויצרה קשרים אישיים חמים איתי, עם יפעת דוברת המועצה ועם תושבים רבים בישובינו. ניקי היתה עיתונאית מוכשרת, מוערכת ואהובה ואיבדנו עיתונאית וחברה יקרה. אני מחבק היום את בני משפחתה, החברים והקולגות. היא תחסר לכולנו. בעמוד הפייסבוק שלי צירפתי כמה כתבות מייצגות של ניקי על אשכול מהחודשים האחרונים. מוזמנים לעיין בהם וללמוד דרך זה על המשמעות והחיבור שהיה לה לאשכול, לתושבי עוטף עזה ולמציאות איתה אנו מתמודדים.

https://www.facebook.com/1638542793058735/posts/2357934191119588?sfns=mo

 

כיתות קטנות

נפגשתי השבוע עם צוות מנהל הפיתוח במשרד החינוך בירושלים והצלחנו להשיג תוספת תקציב משמעותית ממשרד החינוך לצורך בניית בית הספר השלישי. המשמעות היא שנוכל באמצעות תוספת התקציב להגדיל את מספר מבני כיתות הלימוד גם בבית הספר השלישי (בו ישובצו כיתות א'-ה') וכך נקטין עוד את מספר התלמידים בכל כיתה בכל אחד משלושת בתי הספר.

אני מזכיר שב-26 בחודש נקיים כנס לציבור בו נציג את מתווה שיבוץ התלמידים לבתי הספר, הרכב חדרי המורים, והרישום לבתי הספר. אנשי החינוך יציגו תהליכי העבודה על התפיסות החינוכיות בבתי הספר והכנה למעברים בשנת הלימודים התקדמות הבנייה קריית החינוך.

שריינו כבר ביומן – יום שלישי, 26.3 בשעה 19:00 באולם המועצה. נפיץ גם בשבוע בכל האמצעי פרסום לתושבים שלנו.

 

סופגים את אוזלת היד

בחודשים האחרונים אנו פועלים מול משרדי הממשלה, החקלאות, בטחון, אוצר, כדי לקדם מתווה תמיכה בחקלאים על קציר המוקדם של החיטה כשהיא עוד ירוקה ולהימנע מהצתות השדות כתוצאה משריפות הבלונים .

השבוע קיבלנו את החלטת משרד החקלאות על מתווה נמוך משמעותית משסוכם. הניתוק של המדינה ממה שקורה בעוטף זועק בהחלטה הזאת. לא יתכן שהחקלאים צריכים לספוג על עצמם פגיעה בפרנסתם כתוצאה מאוזלת היד מול הטרור מעזה. החקלאים והתושבים בתחושה קשה מאוד ואנחנו כעת מצפים שמשרד ראש הממשלה ושר האוצר יתעשתו ויתערבו בנושא כדי לשנות את ההחלטה המנותקת והמביכה הזאת.

 

שבת שלום,

גדי ירקוני