דלג לתוכן העמוד

א' בחשון תשפ"ב, 07 באוקטובר 2021

שלום לכולם

אחרי הפסקה במהלך חגי תשרי, אני שמח להחזיר לשגרה גם את האגרת השבועית לתושבים. באגרת אנסה לתת מדי שבוע תקציר קצר בנושאים מרכזיים בהם עסקנו במועצה באותו שבוע ומהנעשה באגפי המועצה וביישובינו. חלק מהדברים עולים לרוב גם ברשתות החברתיות ואנו מעלים אותם גם כאן לטובת עוקבי האגרת שאינם ברשתות. אני מקווה שהקריאה תהיה לכם נעימה ומלמדת ומזכיר שניתן לפנות אלי תמיד במייל חוזר עם כל הארה, הערה או הצעה. קריאה מהנה!     

קו אדום!

לתדהמתנו, הובאה השבוע לידיעתנו כוונת משרד התחבורה לבטל את קווי הרכבת הישירים מתחנות הנגב המערבי למרכז הארץ ל-5 השנים הבאות עקב עבודות חישמול הרכבת. זאת בנוסף לפגיעות אחרות בשירותי הרכבת בנגב בשנים האחרונות. בעקבות כך, פניתי יחד עם שותפיי ראשי הרשויות לשרת התחבורה, מירב מיכאלי, ושרת הפנים, איילת שקד, בבקשה לבטל לאלתר את ההחלטה.

קיבלנו למחרת תשובה ממנכ״לית המשרד, מיכל פרנק. מצד אחד שמחתי לשמוע על המעבר לקווים חשמליים ועל חידוש בקרוב של שירות הרכבות בסופי שבוע והארכת שעת הפעילות באמצע שבוע. מצד שני לנושא החלפת הרכבת באשקלון לא נמצא פתרון ראוי. המשרד הסביר שההחלפה בין הרכבות תוסיף לזמן הנסיעה מספר דקות (3 דק' משדרות, 5 דק׳ מנתיבות ו-11 דק' מאופקים). אך שכח שמדובר בתוספת לזמן נסיעה שכבר ארוך ממילא כיום, כולל זמן הנסיעה הלא מבוטל מיישובינו לתחנות הרכבת.

לזמינות הרכבת ויעילותה באזורנו יש חשיבות מכרעת ביכולת לחיות כאן ולצמוח. אנו משוכנעים שיש דרכים אחרות לפתח את תשתיות הרכבת בלי לפגוע בגסות באיכות החיים של תושבי הנגב המערבי. הצגנו מספר חלופות למשרד התחבורה ואנו ממשיכים לפעול כדי לקדמן.

 

תוספת פחים כתומים לישובים

בתקופה האחרונה אנו עדים לעליה במיחזור במועצה שהגיעה לשיאה בימי החג, בפחים הכתומים, בקרטוניות ובפחי הנייר. אנו מברכים על העלייה במיחזור במועצה והטמעת זרמי המיחזור. לצערנו, בימי החג חלו שיבושים בתוכנית הפינוי שתוכננה והתוצאה היתה שברבים מהישובים עמדות המיחזור עלו על גדותיהן ויצרו מפגעים סביבתיים. 

אנו מתנצלים על התקלה. פעלנו להגדלת ימי הפינוי ובמקביל נקטנו באמצעים מול קבלני הפינוי. בנוסף, המועצה הזמינה תוספת של פחים כתומים לכל יישובי המועצה, ובימים הקרובים נתחיל להציבם. תודה על שיתוף הפעולה בנושא המיחזור. אנו לומדים את השטח ופועלים להתאמת המענים ויחד נמשיך לשמור על אשכול שלנו ירוקה, ממוחזרת וטובה לסביבה.

התמונה החינוכית

משרד החינוך פרסם השבוע את התמונה החינוכית הרשותית לשנת תש"פ (2020). אחוז הזכאות לבגרות במועצה עומד על 85.2%, גבוה מהממוצע הארצי שעומד על 73.4%.  באחוז הזכאות לתעודת בגרות מצטיינת רשמנו באשכול קפיצה משמעותית ל-10.9% זכאות, גבוה משמעותית מהממוצע המועצתי בשנים האחרונות. כמו כן, ישנה עליה גם באחוז הניגשים לבגרות בהיקף 5 יח"ל במתמטיקה. לעומת זאת ישנה ירידה באחוז הניגשים לבגרות בהיקף 4 ו-5 יח"ל באנגלית. אנו נלמד את התמונה החינוכית המלאה לעומקה, כולל נתוני האקלים והערכים החברתיים לפי בית ספר כדי לדעת היכן יש לחזק או לשמר. זאת הזדמנות להודות לצוותי החינוך היקרים שלנו על ההשקעה והמסירות ולאחל להם ולתלמידים בהצלחה רבה!   

הפשיעה בנגב

בעקבות הפשיעה הגואה במרחב הנגב שפוגעת בביטחון האישי של האזרחים, נפגשנו אתמול, ראשי הרשויות, עם השר לביטחון פנים עמר בר לב. הוצגה לנו תוכנית נרחבת שיצאה אתמול לדרך כנגד יעדי פשיעה, הבריונות והאלימות ביישובי הנגב והמגזר הבדואי בפרט. אני מחזק את המשטרה ובראשם תנ״צ נחשון נגלר, מפקד מרחב הנגב ובן אשכול שעומד על פיקוד המבצע הנרחב.

אין ספק שהדרך עוד ארוכה וצריך שילוב כוחות של הממשלה, הרשויות המקומיות, המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט, בהקצאת משאבים ותקנים והחמרת הענישה. אנו, ראשי הרשויות בנגב, נחושים לפעול יחד כדי להציף את הנושא ולהחזיר את הביטחון האישי לאזרחים בכל מרחב הנגב.

ח"כ עמר בר לב, השר לביטחון פנים, בביקור במועצה במהלך "שומר החומות" 

היסטוריה מפוארת

התרגשתי לקחת חלק אמש בערב מופלא שקיימנו במועצה לציון 80 שנה לפלמ״ח ו-70 שנה לאשכול. בדיוק ביום השנה לעליית 11 הנקודות בנגב לפני 75 שנה (6.10.46)

על הבמה ישבו זה לצד זה שני ותיקי פלמ"ח שהשתתפו בעליית 11 הנקודות: האלוף במיל׳ שייקה גביש (96) ומיקי כהן ממקימי רעים (96) ובני הדור השני: עומר אדן טייס בנו של האלוף אדן (ברן), אילנה קסלר בתם של הלוחמים צבי ומרגה קסלר שהיתה האלחוטנית בדנגור ורותי גבעולי בתו של תת אלוף שאול גבעולי מפקד האזור ביום עליית 11 הנקודות.

שמענו מהם  את הסיפורים ההירואים של הקמת 11 הנקודות ועל הקרב הקשה על דנגור (נירים) באפס משאבים. אירועים אשר שינו את פני המדינה שתוקם והבטיחו לנו את הנגב כחלק ממנה. לא בזכות הטנק וכח הזרוע הם ניצחו, אלא בזכות תחושת השליחות והאמונה בצדקת הדרך. זו התחמושת היעילה והקטלנית ביותר שדבר לא יוכל לה.  

כבן נירים, לא היה פשוט לגדול בצלם של דור הנפילים. אבל עם הזמן הבנו כמה הרווחנו מהם, את הנגב ואת ערכי הערבות הדדית, השליחות הנחישות והרעות. אלו הערכים שעל בסיסם הוקמה אשכול ולאורם אנו מגדלים את ילדינו.   

תודה למארגני האירוע הנהדר, דניאל אלטר ואיילת גודארד (בארי) יחד עם מרכז קהילתי אשכול ובשיתוף עמותת יד לפלמ"ח וכמובן לוותיקי הפלמ"ח. משימתנו להמשיך לצמוח ולפתח את יישובינו. לממש את חזון החלוצים ולהיות ראויים להקרבתם

לחיים!

שמחתי לשמוע השבוע על עוד סיפור הצלחה מקומי שמביא גאווה לאשכול. הבירה של מבשלת הבוטיק sabresa brewery בקיבוץ עין השלושה זכתה במקום הראשון בתחרות ישרא-ברו למבשלות ביתיות בנוסף ובמקום השלישי בקטגורית בירות אירופיות.  המבשלה הוקמה לפני 6 שנים על ידי 4 בני קיבוץ - נתאי לפלר, יוגב נתן, עפר פקרמן ומיטל לפלר ומאז הם מבשלים כבר 30 סוגי בירות איכותיות שמיום ליום צוברות קהל מעריצים הולך וגדל. את הבירה תוכלו לטעום בקרוב בפסטיבל "דרום אדום" או לתאם ישירות עם המבשלה (הפרטים בעמוד: https://www.facebook.com/SABRESA.Brewery). בהצלחה!

 

שבת שלום 

גדי

gadi@erc.org.il